Milliárdos vállalkozók 90 év felett

Az idős, nyugdíjas éveket a legtöbb ember egy tengerpartnál képzeli el, ahogy egy koktéllal a kezében napozik és a legújabb fényképeket nézegeti kedvenc unokájáról. Legalábbis ez lenne az álom, amelyet ezek a sikeres férfiak meg is tehetnének, de ők inkább a munka mellett döntöttek.

Most néhány olyan milliárdos vezérigazgatót mutatunk be, akik már bőven elérték a nyugdíjkorhatárt:

Warren Buffett

A 92 (!) éves Warren neve sok ember számára ismerős lehet, ő a világ egyik legsikeresebb befektetője és a mai napig ő irányítja befektetési vállalatát a Berkshire Hathawayt. A vállalat több mint 60 céget birtokol, de olyanokba is van részesedése, mint például az Apple.

Fontos megjegyezni, ő a világ egyik legnagyobb jótékonysági adományozója, több tíz milliárd dollárt adakozott már oda. Továbbá ígéretet tett, hogy vagyonának 99 százalékát jótékony célra fordítja és jó úton is halad efelé. Warren Buffett életéről egyébként korábban már írtunk érdekességeket, amelyet mindenképp érdemes elolvasnod! (hivatkozás)

Léj Ká-Szing

A 94 éves férfi nem csak, hogy Ázsia egyik leggazdagabb embere, de a mai napig részt vesz saját cégének, a Cheung Kong Holdings mindennapi életében, mint vezető tanácsadó. Ez a korát tekintve úgy gondolom igen lenyűgöző. A kötelező éveket is bőven ledolgozta ugyanis 21 éves korától egészen 90 éves koráig volt a vállalkozás elnöke. Cége mintegy 50 országban van jelen és nagyjából 300 ezer embert foglalkoztat. Tevékenységüket tekintve pedig elsősorban ingatlanbefektetéssel foglalkozinak.

Rupert Murdoch

A világ egyik legbefolyásosabb és gazdagabb ausztrál-amerikai médiamágnása. Ruper napjainkban a Fox Corporation társügyvezetője (fia mellett).

Ő alapította a News Corporation-t 1979-ben, amely a 2000-es évek elejére közel 800 céget birtokolt, mintegy 50 országban. Ez a 2013-as években vált szét, utódvállalata a 21st Century Fox, amelynek egy ideig tulajdonosa és vezetője volt, majd 2019-ben a Walt Disney felvásárolta a cég nagy részét. Eztán jött a Fox Corporation, amelyben mai napig ügyvezető és ami birtokolja például a Fox News televíziót, a The Wall Street Journalt és a The Times of Londont is.

A Forbes által összeállított The World’s Most Powerful People, azaz A világ legbefolyásosabb emberei listáján Rupert többször is helyett kapott. Becsült vagyon körülbelül 17 milliárd dollár.

Nos, úgy néz ki a 90 az új 20, mert ezek a férfiak nemcsak, hogy továbbra is aktív résztvevői az üzleti szférának, de nem is tervezik egyhamar a visszavonulást.