Ez így igaz! Te vajon tudod kiről van szó?

 

A helyes válasz J.K Rowling a Harry Potter-sorozat megálmodója és írója. A Forbes magazin szerint ő lett az első ember, aki csupán az írói tevékenységéből lett dollármilliárdos.

A kiadók a visszautasítást azzal indokolták, hogy a könyv nem eladható témát dolgoz fel. Ezzel szemben a világszinten ismert Harry-Potter sorozatból több, mint 450 millió példányt adtak el. Ráadásul minden könyvből készült filmes változat is. A történetet egy Manchesterből Londonba tartó vonatúton találta ki, mire leszállt az állomáson már több karaktert és helyszínt is kitalált. Elmondása szerint élete legszebb pillanata volt mikor megtudta, hogy kiadják a könyvét.

Egy idézet tőle:

„Talán nem buksz el olyan mértékben, ahogy én tettem. De az életben néhány bukás elkerülhetetlen. Lehetetlen úgy élni, hogy az ember ne bukjon el valamiben, hacsak nem élsz olyan óvatosan, hogy nem is éltél igazán. Ebben az esetben már elbuktál alapból.”

 

De miért hozom most őt példaként? Miért is szól ez a cikk róla? Nos, úgy vélem egy vállalkozás megkezdése előtt, és közben rengeteg nehézségbe lehet ütközni. Könnyű azt érezni, hogy ez nem nekem való, jobb lenne feladni. DE NEM! Véleményem szerint ő az egyik legjobb példa rá, hogy sose szabad feladnunk. Akkor sem, ha úgy látod most nem sikeres a vállalkozásod, és folyamatosan csak a kiadás nő, de a bevétel meg csökken… Nem az számít, hogy hányszor próbálod meg, és nem is az, hogy meddig tart, míg eljutsz a kitűzött célig. Az a lényeges, hogy mindvégig kitartó legyél!