Warren Buffet egy olyan személy, akiről már biztosan Ön is hallott, hiszen ő a világ egyik legsikeresebb befektetője. Már 90 éves is elmúlt, de jelenleg is ő vezeti a Berkshire Hathaway-t, ami több, mint 60 céget birtokol. Olyan vállalatokban is van részesedése, mint az Apple, Coca-Cola vagy az American Express.

2022-ben a világ 6. leggazdagabb embere volt, a korábbi években pedig ennél volt már előrébb is a listán.

Most 15 olyan tényt hoztunk el róla, amit valószínű nem hallottál még korábban!

1. 11 évesen vette meg élete első részvényét, 14 évesen már az összegyűjtött pénzből egy farmot vett magának.

2. Mire 16 éves lett, már több, mint 50 ezer dollárnyi vagyona volt.

3. Tinédzserként többet keresett, mint a tanárai.

4. Elutasították a Harvardról, így végül a Columbia Egyetemre ment. Azért is erre esett a választása, mert a bejutáshoz nem volt kötelező a személyes interjú, egy írásbeli felvételi is elég volt.

5. Omahai bölcsnek is szokták nevezni. Még a mai napig abban a házban él, amit 1956-ban vásárolt magának Omahában. Akkor 31,500 dollárt fizetett az ingatlanért.

6. Nem rajong a technológiáért és igyekszik is távol tartani magát tőle a mindennapok során. Egész életében egyetlen egy e-mailt küldött a Microsoft vezérigazgatójának. Ami a telefont illeti, sokkal jobban szereti a nyomógombos verziókat.

7. A napjának 80%-ában olvas. Nagyon szeret az irodájában ülni és könyveket vagy napilapokat olvasni

8. Nagyon egészségtelenül étkezik. Étrendjében rengeteg kóla, sültkrumpli és fagyi (ezt képes reggelire is enni!) szerepel.
,, Ha egy nap alatt 2700 kalóriát elfogyasztok, akkor annak a negyede kóla. Legalább öt doboz kóla a napi adagom.”

Az már biztos, hogy a milliárdos üzletember hosszú életének titka nem az egészséges ételeken alapszik.

9. A vagyonának 99 százalékát 50 éves kora után kereste meg.

10. Híresen sokat adakozik! Kevesen költ magára ezzel szemben nagylelkűen ad. 2010-Ben megalkotta a Giving Pledge nevű kezdeményezést Bill és Melinda Gatessel, amelyben arra kérik a világ leggazdagabb emberit, hogy inkább az adományozásra fordítsák a jövedelmük nagy részét.

11. Az emberek annyira csodálják Warren Buffet életét, hogy képesek dollármilliókat fizetni azért, hogy vele ebédeljenek. Már évek óta felajánlja magát Warren egy ebédre, egy aukció keretén belül. A befolyt összeget természetesen jótékony célra fordítja és egy alapítványnak adja.

12. 2013-ban átlagosan 37 millió dollárt keresett EGY nap!

13. Egy héten 12 órát bridzsezik, játék partnere pedig sok esetben maga Bill Gates, aki szintén nagyon szereti ezzel a régi kártyajátékkal tölteni az idejét.

14. 21 évesen nagyon félt a nyilvános beszédtől, ezért elvégzett egy akkor 100 dolláros tanfolyamot. Ez végül nagyon hasznos befektetésnek bizonyult, mert ez adott neki elég bátorságot ahhoz, hogy megkérje felesége kezét.

15. Ígéretet tett, hogy vagyonának 99 százalékát jótékony célra fogja fordítani. Ebből kifolyólag gyerekeire sem tervez kimagasló összeget hagyni. Az utolsó nyilatkozata alapján 2-2 milliárd dollárt kapnak majd, ami az összes vagyonához képest tényleg csekély összeg.