A céges egészségügyi csomag egyszerre nyújt biztonságot a munkavállaló és a munkáltató számára. Ez az extra juttatás egyrészt vonzó lehetőséget jelent a munkavállalók számára, másrészt pedig szerves részét képezheti a preventív, egészségmegőrzésre irányuló törekvéseknek, ami hosszú távon javíthat a munkavállalók egészségügyi kilátásain. Milyen előnyei vannak még? Kiderül a folytatásból.>>>

Miért elengedhetetlenül fontos a céges egészségügyi csomag?

A céges egészségügyi csomag lényege, hogy egészségvédelmi és pénzügyi biztonsági hálót fon a cég alkalmazottai és a vezetőség köré. 

Hazánkban mindez jelentősen felértékelődik akkor, ha utánanézünk az elmúlt évek hazai statisztikai adatainak a 65 év alattiakat érintő betegségekkel kapcsolatban.

Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának 2017-es felmérése szerint, a vizsgált időszakban, a 27 uniós tagállam közül Magyarországon haltak meg a legtöbben vastagbélrákban és a tüdőt érintő daganatos elváltozásokban.

A KSH 2000–2012 között mért adatai szerint pedig a 65 év feletti, illetve a 65 év alatti korcsoport tekintetében is a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos elváltozások állnak a lista élén.  

A tavaly tavasszal Európát is elérő COVID-19 járvány tovább ronthat a statisztikai adatokon, méghozzá erősen érintve a 19–49 közötti és akár a 18 év alatti korosztályt is. 

A járvány miatti elszigeteltség és az életvitelben történt drasztikus változások jelentős mentális és lelki megterhelést rónak ránk. Sokan már-már tűrőképességük határán állnak, és ezen tovább ronthat a 2021. március 8-tól életbe lépő boltbezárás és a Kormány várható további szigorításai. 

A lelki betegségek közül a depresszió tekintetében már 2017-ben is az élen jártunk. A stresszűző dohányzás pedig csak tovább növelheti a rosszindulatú rákos megbetegedések számát.

A bezártság okozta mozgáshiány is komoly veszélyeket rejt magában. Ez ugyanis az elhízás, a magas koleszterinszint, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a cukorbetegség, az ízületi panaszok és még számos súlyos egészségügyi elváltozás egyik leggyakoribb oka. 

Több tízezer ember hal meg hazánkban évente a szív- és érrendszert érintő vagy valamilyen daganatos betegség következtében.

Ez a szám jelentősen csökkenthető lenne, ha az érintettek késlekedés nélkül pontos diagnózist és szakszerű kezelést kapnának. Sokan azonban nem fordulnak időben orvoshoz, mert nem szeretnének kimaradni a munkából, hiszen ez veszélyeztetné a pénzügyi helyzetüket.

A céges egészségügyi csomag, többek között, ez utóbbira is megoldást jelent, sőt, ennél még többet nyújt. 

Az egészségügyi csomag 3 verhetetlen előnye

A céges egészségügyi csomag egyszerre nyújt:

  • Biztonságérzetet a munkavállalónak és a munkáltatónak egyaránt: a biztonság a hatékony munkavégzés egyik alapköve.
  • Gyors gyógyulást és táppénzkiegészítést: a kiváló egészségügyi ellátás és a kieső jövedelem pótlása elősegíti a gyorsabb gyógyulást és visszatérést a munkához.
  • Tulajdonosi szerkezet védelme: váratlan egészségügyi probléma vagy elhalálozás bekövetkezése kapcsán (örökösök kifizetése).

Mindez az Öné lehet, ráadásul az adózás szempontjából is jól járhat. Többre is kíváncsi? Kérjen részletes tájékoztatást az egészségvédelmi csomagok és az adóoptimalizálás szakértőjétől!

Érdekelnek a részletek>>>