Úgy gondolom rengeteg hasznos dolgot elsajátíthatunk, amennyiben nyitottak vagyunk rá. Számos olyan könyv van a világon, amelyek segítséget nyújthatnak a karrierépítésben, cégvezetésben. Utat mutathat a sikeres élet eléréséhez, eszköz lehet a személyiségfejlesztéshez vagy csak jó tanulságul szolgál. Bármelyik is legyen a cél, mindig megéri a befektetés egy jó könyvbe!

Most 5+1 könyvet szedtünk össze, ami hasznos lehet cégvezetők számára:

1. A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – az önfejlesztés könyve – Stephen R. Covey: A világon hatalmas népszerűségre tett szert a könyv. Szakmai és személyes fejlődéshez egyaránt nagyszerű. Több millió eladott példánya és rengeteg ember pozitív visszajelzése igazolja, hogy mennyire fontos a jó szokások kialakítása. Hasznos praktikák, gyakorlatok vannak az olvasmányban.

2. Beszélj úgy, mint a TED előadók – Carmine Gallo: Titkok, taktikák, tippek és minden más ami szükséges ahhoz, hogy magabiztosan és hitelesen kommunikálhass a nyilvánosság előtt. A sikeres prezentáció kulcsát ebben a könyvben biztosan megtalálod.

3. A boldogság, mint versenyelőny: Bár hirtelen nem üzleti könyvnek hangzik, pedig nagyon is az! Hiszen melyik sikeres ember ne szeretne boldog lenni? Ebben a könyebb 7 olyan alapelv van, ami segítséget nyújthat abban, hogy motiváltabbak, boldogabbak, kreatívabbak, ezáltal pedig hatékonyabbak és eredményesebbek legyünk!

4. Steve Jobs – Walter Isaacson: A könyvben a világhírű Jobs élettörténetét olvashatjuk el, amely tele van tanulságos leckékkel, őszinte gondolatokkal. Az életrajzi könyvek szinten segítséget nyújthatnak a személyiségünk fejlődésében.

5. Az akadály maga az út – Hogyan diadalmaskodjunk a megpróbáltatások felett? – Ryan Holiday: Bemutatja, hogy a világtörténelem sikeres egyéniségei milyen módszereket alkalmaztak a nehéz helyzetekben. Amennyiben úgy gondolod, hogy az életedben túl sok a stressz, probléma, de nincs megoldás, akkor mindenképp olvasd el ezt a könyvet!

+ 1 A szokás hatalma – Charless Duhigg: A könyv lényege, hogy hogyan változtassunk berögzült szokásainkon – mivel a mindennap meghozott döntéseink megfontoltnak tűnnek, valójában csak szokások, amik az életünk minden területére (egészség, pénzügyek, boldogság stb.) kihatással vannak.

Sosem lehetünk elég bölcsek, okosak, tapasztaltak. A folyamatos fejlődés az egyik kulcsa a sikernek. Ezért én azt javaslom, amennyiben lehetősége van rá, szánjon időt a fentebb említett könyvek elolvasására, hiszen ez csak a javait szolgálja!