Így tarthatja meg az embereit

 

A vállalatok többsége igyekszik megtartani a munkavállalókat, mert az új kollégák keresése idő és pénzigényes tud lenni. Nagy gondot tud okozni, ha egy tehetséges munkaerő elmegy a cégtől. A plusz munkamennyiség ugyanis ez esetben másra hárul addig, amíg a vezetők nem találják meg a megfelelő utódot. A munkaerő megtartásának ezért mindenféleképpen elsődleges szempontnak kell lennie egy sikeres cégnél.

 

De hogyan őrizd meg a legjobb embereidet? Hoztunk 6 tippet hozzá!

 

1. Fizess az átlagnál többet…

Tudom, tudom, ezt inkább hagyjuk is igaz? Van még 5 féle lehetőség, én biztos nem fogok többet fizetni a dolgozóknak (gondolod most éppen). Sőt, az lenne a legjobb, ha még ennyit se kéne fizetni nekik. A baj ezzel csak az, hogy a munkavállaló egy jó fizetéssel valószínű nagyobb eséllyel marad a munkahelyen és nem fog ugrani az első jobb ajánlatnál. Egy új munkaerő felvétele pedig mindig költséges, rizikós. Főleg egy nagyobb cég esetében, ahol több körös interjú vezet el a bejutásig. Hidd el, értékelni fogja, hogy többet keres, mint a barátai, és sokkal szívesebben dolgozik majd.

 

2. Hagyd őket kibontakozni, hallgasd meg az ötleteiket…

Mégis mit tudhat az a kis titkárnő ott lent a földszinten? Az az igazság, hogy mindenkinek lehetnek jó ötletei, gondolatai. Az egyik legfontosabb, hogy mindenki a sajátjának érezze a munkahelyet és jó érzésekkel töltse el, ha a vállalatra gondol. Akkor is, ha takarít, de akkor is, ha létfontosságú döntéseket hoz.

 

3. Mutasd ki számukra, hogy fontos a munkájuk…

Fontos, hogy tudják, a főnök értékeli, amit tesznek és jó munkaerőnek tartja őket. Bármilyen eszköz lehet igazából, nem feltétlen kell hatalmas plusz költségekre gondolni. Lehet egy ajándék virág, masszásutalvány a dolgozó szülinapján, vagy karácsonyi juttatás, de igazából tényleg bármi.

 

4. Támogasd a fejlődésüket…

Bár úgy tűnhet költséges befektetés a munkaválallók továbbképzése, de az egyik legjobb módszer a cég fejlesztéséhez. Elküldheted őket  tanfolyamokra, tréningekre. alkalmazhatsz munkahelyi coachot. Itt igazából sok minden szóba jöhet. Előfordulhat az is, hogy egy új terület érdekli őket a vállalaton belül. Amennyiben támogatod a vágyaikat nem fognak másik munkahelyre elmenni, mert tudják, hogy itt is van rá lehetőség, hogy beteljesedjenek álmaik.

 

5. Biztosíts rugalmas munkahelyet…

Főként az elmúlt időszakban kapott nagyobb hangsúlyt a home office. Ettől függetlenül jó lehetőség, ha a dolgozók heti egyszer-kétszer otthon is lehetnek. Pláne akkor, ha ezt a napot ők is választhatják meg, hogy mikor maradjanak otthon. Nem kell felöltözni csinosan, és a dugót sem kell végigülni aznap. Sőt a kanapéról szürcsölhetik a kávét miközben az aznapi teendőket olvassák. Jó megoldás az is, ha szabad teret kapnak a munkavégzés idejéről. Nincs szigorúan 8-4-munkaidő, hanem ahogy nekik jól esik. Ez lehet 7-3, 9-5, de 10-6.-ig is.

 

6. Vedd figyelembe a munkavállalók visszajelzését…

A dolgozók szeretik tudni, hogy számít a véleményük és a visszajelzésük. Az egyik legjobb módszer erre, ha egy kérdőívet töltetsz ki velük. Előfordulhat, hogy nem tetszik nekik a munkahelyen árult kávé minősége. Nem nehézség másik fajta kávét venni, mégis mennyire jól tud esni, hogy a főnök észrevette! Kérdésötletek: Mivel vagy elégedetlen a munkahelyen? Min változtatnál, ha lehetne? Mi az, amit fejlesztésre szorul a cégen belül?