Az adóoptimalizálás az adótanácsadás egy komplexebb, átfogó fajtája. Szükség is volt egy olyan pénzügyi szolgáltatás életre hívására, amely segít a vállalatok számára legálisan csökkenteni az adózással járó költségeket. Így elkerülhető az adócsalás, és egy átláthatóbb működést eredményez. Megmutatjuk, hogyan!

Adóoptimalizálás – adócsalás helyett

Cég tervezése vagy újrarendezése esetén az adóoptimalizálás szó hallatán sokan egyből az adócsalásra asszociálnak. Pedig egy ügyes adótanácsadóval teljesen törvényes úton csökkenthetőek a vállalkozás adóterhei. Tudatos adótervezéssel elérhetjük, hogy kevesebb adó befizetésével több profit maradhasson a céges zsebben, illetve kedvezőbb ütemezéssel lehessen befizetni a kötelező költségeket.

Adóoptimalizálási lehetőségek

Bármilyen vállalkozási formát alapítunk, mindegyik számára széles paletta áll rendelkezésre az ideális adózási formák megteremtésére. A következőkben néhány adóoptimalizáló lehetőséget sorolunk fel.

    • Kata. Kezdő vállalkozások számára a legideálisabb adózási forma.
    • Áfa-optimalizálás. Érdemes az áfával terhelt tételeket felülvizsgálni. Akár céges autó lízingelésére, akár működésből fakadó gépek beszerzésére kerül sor, jó pár kedvezményre szert lehet tenni.
    • Társasági adó optimalizálás. A tao mértéke különböző beruházások elindításával jelentős mértékben csökkenthető. Ezen felül tovább mérsékelhető például egy-egy művészeti szervezet vagy élőzenei szolgáltatás támogatásával.
    • Iparűzési adó csökkentése. Ha a cég működése megengedi, a telephely kiválasztása során érdemes olyan települést keresni, ahol nincs ipa-fizetési kötelezettség. Ezen települések listája itt érhető el.
  • Munkabérjárulék csökkentése. Az egyik legszélesebb adókedvezmény-palettát a munkavállalóval kapcsolatos tételek jelentik. Ezek köthetők életkorhoz (pl. pályakezdők), családi állapothoz (pl. első házasok) vagy egészségügyi állapothoz (pl. fogyatékkal élők).

Az adóoptimalizálás terén tehát nem szükséges egy távoli, egzotikus szigeten történő pénzmosásra gondolni. Teljesen szabályos körülmények között csökkenthetők a céges költségek úgy, hogy a teljes tulajdonosi gárda nyugodt szívvel hajthatja álomra a fejét.

Ha Ön is szeretné optimalizálni adóköltségeit, keressen minket bátran!