Alfons Dintner 36 évvel ezelőtt kezdte pályafutását, három műszakban dolgozott és napi 8 órát a szalag mellett töltött. Alfons nem szeretett tanulni, ezért úgy döntött, hogy egy szakmát fog elsajátítani. Édesapja ekkor az Audinál dolgozott, emiatt ő is oda jelentkezett szakmunkásnak.

Hamar rájött, hogy a tanulás nem is olyan rossz dolog. A tanulmányait a müncheni főiskolán folytatta, ahol finommechanikai mérnök képzést végzett el. Szakdolgozatát a minőségbiztosítás méréstechnikái témájában írta, ami olyan jól sikerült, hogy mikor az egyik osztályvezető elolvasta az Audinál, rögtön visszavette.

Elmondása szerint egyrészt jókor volt jó helyen, másrészt mindig rendkívül lelkesen és elhivatottan dolgozott, remélve, hogy ez majd másoknak is feltűnik. Ez pedig így is történt, ahogy főnökeit kinevezték magasabb pozícióba Alfons-t is mindig vitték magukkal.

Amit a legfontosabb ebből a történetből az a következő mondat:

,, Amit mások általában megvalósíthatatlannak tartanak, az számomra egyből érdekessé válik”. – mondta Alfons Dintner.’’

 

Jó emlékeztető arra, hogy nem mindenki válik egyik pillanatról a másikra sikeressé. Sok embernek igenis meg kell küzdenie érte. Úgy gondolom, ez cégvezetőként sem változik, mert mindennap versenybe kell szállni a konkurenciával, maximálisan kiszolgálni az ügyfeleket, és egy jó környezetű munkahelyet fenntartani.

Alfons világszerte bejárta a Volkswagen-konszern gyárait (beleértve az Audit is) és annak legkülönbözőbb részlegeit, egészen a karbantartóüzemtől a tervezésig. Végül rengeteg külföldi szolgálat és munka után került Győrbe. Szerinte a magyarok rendkívül alaposan terveznek és fegyelmezetten dolgoznak. Emellett az Audi Hungaria Magyarország tavaly már nyolcadik alkalommal lett a legkedveltebb munkahely, egy független zsűri véleménye szerint.

Forrás: Index