Ez mindig nagy kérdés, hogy szervezzünk-e céges bulit, hiszen nincs rá jobb alkalom, mint a karácsony! Ez igazából ahány ,,ház”annyi szokás, mindenki mást tart ideálisnak. Sokan a közös vacsorát választják, de van olyan vállalat is, aki a nagy eseményeket részesíti előnyben.

Én úgy gondolom, hogy egy ilyen alkalom rengeteg előnnyel jár, mutatunk is párat!

  • Közelebb hozza a kollégákat egymáshoz! Lehetőség van olyanoknak is ismerkednie, akik a hétköznapok során egyáltalán nem találkoznak egymással (pl. Más részlegen vannak)
  • Lehetőséget ad arra, hogy kicsit visszaemlékezzünk az évre, megköszönjük az alkalmazottak munkáját, esetleg ajándékot is adjunk nekik
  • A belső PR egyik jó eszköze. Ugyanis a vállalattal kapcsolatos pozitív érzelmek erősítésére is egyaránt jó. Kiemelkedhetünk a versenytársak közül, ha a mi cégünknél minden évben megrendezésre kerül egy olyan karácsonyi buli, amit utána még jó sokáig emlegetni fognak egymásnak a kollegák.

Néhány dolog, amivel feldobhatod a partit:

  • Szelfigép: Ez egy olyan dolog, ami biztos jó emlékként szolgál majd a jövőben. Arról nem is beszélve, hogy a késői órákban már mindenki lelazul, így viccesebbnél viccesebb képek láthatnak napvilágot.
  • Angyalka húzás kollégák között: Az esemény előtt pár héttel ki lehet húzni a neveket és már mehet is a tervezés. Egy jó alkalom, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a kollégák, hiszen a legtöbbször persze nem olyannak kell ajándékot venni, akit ismerünk.
  • Közös jótékonykodás: Erre aztán tényleg rengeteg lehetőség van. Vihettek a buli előtt közösen játékokat árvaházaknak, gyermekkórháznak, de sok egyéb hely is létezik. Az előtte lévő hetekben pedig gyűjtést is lehet szervezni az adományoknak.
  • Mézeskalács díszítő verseny: Előre megsütött figurákra kell rajzolni, a győztesre pedig szavazatot lehet leadni az este folyamán. A nyertes kaphat valamilyen értékes ajándékot is. Természetesen ezt nem muszáj mindenkinek, hanem elég csak annak, aki tényleg szeretne résztvenni a versenyben.