Az utóbbi években nagyon elterjedtek hazánkban a magánklinikák, egyre több ember választja a fizetős egészségügyi ellátást. Az, hogy ez miért alakult ki, abba inkább nem mennék bele, maradjunk annyiban, hogy számos ok áll a háttérben, amely elősegítette ennek a szektornak a térnyerését.

Most azonban pénzügyi oldalról is megfigyelhetjük a növekedést, ugyanis megérkeztek a 2021-es évre vonatkozó beszámolók. Ezekből pedig megtudhatjuk, hogy melyik cég áll most első helyen az árbevétel alapján, illetve azt is, hogy melyik intézmény mutatja a legnagyobb növekedést.

2021-es adatokat vizsgálva az első helyen a Budai Egészségközpont áll 13,5 milliárd forintos árbevétellel. Második helyen a TritonLife Csoport (11,5 milliárd forint), harmadik helyen pedig a Doktor 24 (10,6 milliárd forint) magánklinika áll. *Fontos azonban megjegyezni, hogy korábbi adatok alapján mindhárom intézményt megelőzi a Medicover. 2021-es adat azonban még nem áll rendelkezésre, hogy pontos összehasonlítást végezzünk. *

Érdemes megvizsgálni a magánklinikákat növekedésük alapján is, ugyanis látványos változások, eredmények figyelhetők meg. Számos olyan vállalat van, akik 50%-kal (vagy akár többel) is emelték árbevételüket. A Maternity Magánklinika bevétele például 80%-kal nőtt 2021-ben, azért ez elég dinamikus változás!

További eredmények:
• A Duna Medical Center 63%-kal emelkedett, ami 3,5 milliárd forintot jelent
• A Wáberer Medical Center megtriplázta az árbevételét, ami így 3,2 milliárd forint lett
• A Prima Medica Egészséghálózat bevétele pedig 44%-kal növekedett, ami 2,2 milliárd forintot hozott a cégnek
és még elég sokáig tudnám folytatni a sort…

Összeségében pedig elmondható, hogy a magánegészségügyi intézmények átlagos növekedési üteme 45%, a medián pedig 35%-volt. Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi évben sokkal látványosabb volt a térnyerése ennek a szektornak, mint az azt megelőző évek alatt.

Én mindig úgy gondoltam, hogy érdemes minden eshetőségre felkészülni. Éppen ezért elérhető nálam az egészségvédemi csomag vezetők, tulajdonosok, illetve dolgozók részére, ami magába foglalja a magánkórházak finanszírozását is. További részleteket a szolgáltatásimról itt talál! (LINK)

MERT ÖNNEK IS JÁR!