Ismerős a Leonardo Del Vecchio név? Lehet, hogy elsőre nem ugrik be, hogy ki is volt ő. Viszont, ha azt mondom, hogy Ray-Ban vagy Oakley, akkor biztos hallott már valamelyikről.

Leonardo volt a Luxottica szemüveg-birodalom alapítója, ide tartozott a Ray-Ban és Oakley márka is. Azt azonban kevesen tudták, hogy a milliárdos üzletembernek nem volt könnyű élete, egy árvaházban nevelkedett.

Szegény családból származott, innen küzdötte fel magát a szemüvegbirodalom élére. 1961-ben alapította a Luxotticát, ahol kezdetben csak szemüvegalkatrészeket gyártottak. A világszerte hírhedt Ray-Ban márkát pedig 1999-ben vásárolta fel a cég. A francia Essilorral karöltve 2018-ben elérték, hogy a világ legnagyobb szemüveggyártó csoportja legyenek.
Leonardo Del Vecchio és családjának vagyonát 9,5 billió forintra becsülték, halála után ezen a csekély összegen hat gyermeke osztozkodik majd.

A gazdag üzletember jó kapcsolatot ápolt a híres luxus márka tulajdonosával Giorgo Armani olasz divattervezővel. Leonardo halála után így nyilatkozott a Reutersnek:

,,Együtt feltaláltunk egy olyan rendkívüli dolgot, ami korábban nem létezett: rögtön felismertük, hogy a szemüveg nem csak egy szimpla tárgy, és hogy a hagyományos értelemben vett funkcióján kívül több is lehet, egy elengedhetetlen kiegészítő a divatiparban.”

Leonardo Del Vecchio 87 évesen hunyt el, hatalmas birodalmat épített és rendkívüli örökséget hagyott maga után, nyugodjon békében!