Úgy tűnik nem lehet tovább halasztani, muszáj lesz emelni a fizetéseken. Több olyan cikket is írtunk az oldalra, amely a béren kívüli juttatásokról szólt, illetve arról, hogy hogyan lehet fizetésemelésen kívül motiválni a dolgozókat.

A felfoghatatlan mértékű infláció azonban lassan megköveteli, hogy minél több helyen korrigálják a béreket a cégek. A Publicis kutatásából, amit a Népszava számára készített kiderül, hogy a magyarországi dolgozók csupán negyede kap vagy kapott fizetésemelést év közben az infláció miatt.

,,A fizetésének a növekedése követi az árak emelkedését?” A kutatásból erre a kérdésre is választ kaphatunk…
– A válaszadók 76%-a szerint egyértelműen: Nem
13%-a szerint nőtt a fizetés, de nem a szükséges mértékben
– Csupán 8% nyilatkozta azt, hogy igen, követi az inflációs változásokat a jövedelmük

Összességében elmondható, hogy az alkalmazottak 89%-a szerint a fizetésének növekedése nem követi az árak emelkedését. Elég nehéz is követni ezt a drágulást, a KSH szerint 2021- augusztusához képest ,,csak” az élelmiszerek ára 30%-kal növekedett. Ekkora mértékű béremelést nyilván egyik cég sem fog tudni adni minden ott dolgozónak, amiből pedig egyértelműen nehéz helyzeteket hoz az emberek életébe.

A legtöbb hazai vállalat inkább egy egyszeri, extra juttattatást nyújt, mintsem állandó béremelést. A Magyar Telekom például egy egyszeri, 3 milliárd forint értékű javadalmazást ad a dolgozóknak.

Ön, mint cégvezető, hogy vélekedik a helyzetről? Tervez bármilyen intézkedést bevezetni?

*Nekem is van alkalmazottam, így pontosan tudom, hogy milyen nehéz téma is ez, de azt is, hogy milyen fontos felkészülni minden eshetőségre. Lojalitás csomagom segíthet a munkavállalók megtartásában, részletekért kérem vegye fel velem a kapcsolatot!