Az EY Az Év Üzletembere díjat idén egy testvérpár, Lévai Bálint és Lévai Balázs nyerte el, így ők képviselhetik majd hazánkat a globális döntőben. A cég, amellyel az elismerést megszerezték pedig a BioTechUSA.

A testvérpár karrierje egy családi vállalkozásból indult, ahol kezdetben csak termékeket címkéztek. Idővel azonban számos nagyratörő tervet találtak ki, ennek fényében pedig megtörtént a generációváltás és átvették a vállalkozást szüleiktől, ami egyébként 100%-ban magyar tulajdonban van.

Nem sokkal később már nagyon jó eredményeket értek el, Magyarország egyik vezető étrend-kiegészítő márkája lett, a vállalat pedig 57 milliárd forint árbevétellel rendelkezik. Igazán sikeresek lettek a srácok és a cég továbbra is töretlenül népszerű!

A nyertesek között szerepel a Csaba Metál Zrt. is, ami kezdetben csak egy kis műhely volt, ahol kétkezi munkával folyt a gyártás. Majoros Béla és fia, Majoros Csaba irányításával azonban a cég már nemzetközi szinten mozog, és olyan cégeket szállít alkatrészeket, mint az Audi, BMW, Porsche, Jaguár. Ráadásul a vállalatnál már 1200 fő dolgozik, igazán szép eredmény, amit elértek.

Az Életminőség fejlesztése különdíjat KATKER 2005 Kft. alapítója, Katona Zoltán kapta. A cég vezető pozíciót tölt be Magyarországon a kültéri fitnesz parkok piacán. Közterületen közel 1000 ilyen sportpark és futókör épült már. Ami nagyban hozzájárul a magyar emberek egészségmegőrzéséhez, és ahhoz, hogy minél több ember végezhessen napi rendszerességgel testmozgást díjtalanul.

Az este folyamán még számos másik cég részesült különböző elismerésben. Úgy gondolom ez igazán örömteli dolog, hogy Magyarországon ilyen sok sikeres vállalkozás működik.