Bizonyára te is szoktál meetinget tartani, azonban nem mindegy, hogyan zajlanak ezek a események, és hogy mennyire hatékonyak a cég működése szempontjából.

A megbeszélés lehet szűkkörű, ami csak egy pár embert érint, de egy egész szervezetet/osztályt is magába foglalhat.

Mindegy hány ember vesz részt rajta a lényeg az, hogy előre vigye vállalkozásodat, megoldódjanak a felmerülő problémák. Ehhez hoztam most pár tippet!

1. Első és egyben legfontosabb, ami kicsit egyértelmű lehet, mégis szükséges: tisztázd, hogy kik és mikor vesznek részt rajta. Illetve azt is, hogy ez előreláthatólag mennyi időt vesz igénybe, szükséges-e előzetes felkészülés.

2. Ne legyen túl hosszú. Véleményem szerint senki nem tud sokáig koncentrálni, illetve az idő pénz! Ez gondolom a te cégednél is így van. Semmi szükség több órás megbeszélésekre, a kevesebb néha több!

3. Fontos a kétirányú kommunikáció! Ne egy előadáshoz hasonlítson a megbeszélés. A meetingnek ugyanis egy olyan helynek kell lennie, ahol a résztvevők elmondhatják véleményüket, információt cserélhetnek. Mindenkinek egyaránt bele kell szólnia!

4. Legyen téma! Mire gondolok ez alatt? Ne csak megszokásból tartsatok, legyen értelme és haszna. Ez bármi lehet, de a lényeg az, hogy mindenki új tudással térjen vissza a munkába. Ha nincs ötleted, akkor kérdezd meg a potenciális résztvevőket, hogy miről szeretnének beszélni.

5. Használjátok ki a digitális eszközöket. Itt arra gondolok, hogy ne féljetek különböző segítséget alkalmazni pl. készítsetek ppt-t, írjátok közös Google fájlba a meeting fontosabb részeit, kapcsoljátok be videó hívásba azokat, akik személyesen nem tudnak jelen lenni. És még rengeteg mindent lehetne felsorolni, a lényeg, hogy alkalmazzatok új módszereket!

A munkahelyi megbeszélések sokszor felesleges stresszt képeznek a munkavállalóknak, illetve sok időt vesznek el egy munkanapból. Ezért fontos, hogy feltérképezd a vállalatodat, és megvizsgáld nálad mivel lehetne javítani a helyzeten!