Egy betegség vagy baleset bekövetkezése kettős csapás minden munkavállaló számára. Nem csupán egészségromláshoz vezethet, de az alacsony táppénz kifizetés miatt veszélybe kerülhet az eddigi életszínvonal. Különösen azok a családok érzik ezt meg, ahol a magasabb keresettel rendelkező családfenntartó kényszerül ebbe a helyzetbe. Hogyan maximalizálható a táppénz, hogy a család ne érezze meg a változást? Megmutatjuk!

Magas jövedelem mellé jár a magas táppénz

Tisztázzuk gyorsan, hogy a táppénz az igazolt keresőképtelenség időtartamára jár, de maximum egy évre. Összege a jövedelem napi átlagának 50-60%-a. Mértéke függ attól, hogy a munkavállaló a keresőképtelenség bekövetkezésekor milyen hosszú biztosítási jogviszonnyal rendelkezik, és hogy ez folyamatos-e. A táppénz mértéke akkor éri el a 60%-ot, ha a biztosított legalább 2 éves, folyamatos biztosítási jogviszonnyal rendelkezett, és nem fekvőbeteg-intézeti ápolás idejére folyósítják számára a táppénzt.

Tehát a maximális táppénz nem jár automatikusan, hanem egy sor kitételnek szükséges megfelelni. Ráadásul az egy napra jutó táppénz maximális összege 10 733 Ft, a jövedelem nagyságától függetlenül. Az alacsony táppénz bizonytalan anyagi helyzetet szül, a stressz pedig hátráltatja a gyógyulást, hosszabb időt vehet igénybe a regenerálódás.

Egészségvédelmi csomag a nyugodt lábadozásért

A táppénz alacsony összege a magas jövedelemmel rendelkező szakmákban (orvosok, mérnökök, menedzserek) a legszembetűnőbb, főleg, ha a család legfőbb anyagi forrását az adott fizetés jelenti.

Ilyenkor tud a munkáltató mentőövet dobni a munkavállalója számára. A megfelelő egészségügyi csomag megkötése esetén nem csupán luxus körülmények között, magánklinikákon lábadozhat, regenerálódhat az értékes a munkatárs, de még a táppénz miatt kiesett jövedelem is pótolható anélkül, hogy a cégnek komoly kiadást jelentene.

Azért, hogy a munkavállalóidnak ne fájjon a fejük a táppénz miatt, vedd fel velem a kapcsolatot, hogy bemutathassam Prémium egészségvédelmi csomagunkat!