Egy vállalkozás elindítása után rövid időn belül elengedhetetlen lesz a megfelelően felszerelt iroda kialakítása. Ez nem csak saját magunk számára, hanem a nekünk dolgozó alkalmazottak miatt is lényeges kérdés.

Természetesen az irodában helyet kapó tárgyak nagyrészt attól függnek, hogy milyen tevékenysége van a vállalkozásunknak, azonban van néhány olyan dolog, ami mindenhova szükséges lehet.

Úgy gondolom az alapfelszerelés például, telefon, laptop, nyomtató mindenkinek egyértelmű.

Na de milyen berendezések lehetnek még? Nézzük meg együtt…

1. Iratmegsemmisítő: Amennyiben több olyan nyomtatott papírunk is van, amin bizalmas adatok szerepelnek, akkor ezeket érdemes nem a kukába dobni miután már feleslegessé váltak. Erre lehet jó megoldás egy iratmegsemmisítő gép beszerzése, ami ledarálja a kívánt papírokat olyan apróra, hogy ne lehessen kiolvasni belőle semmi lényegeset.
2. Víz automata és/vagy kávégép: Egy jól felszerelt irodánál én úgy gondolom elengedhetetlen, hogy bizonyos dolgok a munkavállaló rendelkezésére álljanak, és így javítsuk a komfortérzetét. Egy szuper, korszerű kávégép által lefőzött kávé és a friss víz ráadásul hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez.
3. Fehér tábla/Whireboard: Kicsit iskolás hangulatú, de nagyon hasznos kiegészítő irodába is. Biztosan mindenki látta már korábban ezt a típust, amire filccel lehet írni, használat után pedig könnyen letörölhető. Nos, ez irodai környezetbe is nagyon hasznos lehet, főleg meeting alatt, de a hétköznapok során is. Ráírhatunk fontosabb eseményeket, feladatokat, amelyről éppen szeretnénk értesíteni a kollégákat.
4. Mini raktár: Ez lehet egy doboz vagy egy egész szekrény is, attól függ mennyire sok dolgot használunk. Mindenképp hasznos beszerezni néhány mindennapos használati dolgot, pl. mappa, toll, post-it, füzet, gemkapocs, vagy bármi olyat, amit nagyüzemben elhasználunk. Praktikus, ha ezekből kialakítunk egy állandó készletet és nem kell folyamatosan boltba szaladgálni, ha elfogy valami.
5. Projektor: Kiváló eszköz arra, hogy meetingeken, konferenciákon, megbeszéléseken több ember is láthassa egyszerre az általunk bemutatni kívánt anyagot.

+1: Elsősegélynyújtó eszközök: Minden álmom az, hogy ezekre soha ne legyen senkinek se szüksége, de azért érdemes észben tartani, hogy bármikor történhet baj. Éppen ezért érdemes néhány elengedhetetlen eszközt vagy gyógyszert tartani az irodában, amihez mindenki hozzáfér baj esetén.