Mindig elfogadjuk könyvelőnk javaslatait?

 

A könyvvizsgáló, jó esetben a cégvezető legfőbb bizalmasa. Az ő feladata a cég pénzügyeinek, adóterheinek és az ezekhez kapcsolódó jogszabályoknak az ismerete és folyamatos nyomon követése.

Ha a könyvelő jól végzi a munkáját, a cégvezető legnagyobb megelégedettségére a vállalat komoly összegeket “spórolhat” meg, ha azonban hibázik, az beláthatatlan következményekkel is járhat.

Ezért nem mindegy, hogy kire bízza ezt a bizalmi pozíciót és kitől fogad el adózási tanácsokat. Mire érdemes figyelni? Azonnal eláruljuk.

A megfelelő szakember megtalálása: hogyan és milyen szempontok alapján válasszon?

 

Az Ön vállalata számára melyik könyvelő, illetve kizárólag ő jelenti a legjobb megoldást? Ez egyéni preferencia kérdése, hiszen cégenként más más igények és szempontok játszanak szerepet.

Egy biztos, ha épp cégalapítás előtt áll, már most érdemes tapasztalt pénzügyi szakember segítségét kérni, már csak a megfelelő cégforma és adózási forma kiválasztása miatt is.

Nagyvonalakban egy jó és megbízható könyvelő:

  • megfelelő szakmai tudással és több éves tapasztalattal rendelkezik,
  • munkájára igényes,
  • precíz
  • a határidőkkel, valamint a pénzügyekkel kapcsolatban is pontos munkát végez.

Több lehetősége is van a kellőképpen tapasztalt, lelkiismeretes könyvelő megtalálására.

●      Megkérdezheti ismerőseit, nem tudnak-e ajánlani egy jó könyvelőt, akivel Ön is együtt dolgozhatna. Hogy végül gyümölcsöző lesz-e ez a lehetőség, azt úgyis a személyes találkozás, az Ön elvárásai és a könyvelő tapasztalata, illetve szakmai tudása dönti el.

●      Érdemes belenézni a könyvvizsgáló névjegyzékbe és a mérlegképes könyvelők nyilvántartásába is.

Ön adótanácsért is a könyvelőjét keresi fel?

 

Nem kérdés, hogy a jó könyvelő, a vállalkozói és céges könyvelés szempontjából a pénzügyi és adózási jogszabályok terén is mély ismeretekkel rendelkezik. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy Önnek jelentős megtakarítást hozó adó tanácsért is őt érdemes felkeresni, amit a következő történet is alátámaszt.

Egyik kedves céges partneremet évekkel ezelőtt megkerestem adóoptimalizáló ajánlatommal, aki rögtön hárított azzal, hogy tökéletesen megbízik a könyvelőjében, aki egyben adótanácsadó is.

Rövid idő alatt sikerült bizonyítani tudásom az adózás terén. Tudtam mutatni olyan jogszabályt, amin a könyvelője eddig átsiklott. Azóta kiemelt partnerem, megbízik tudásomban és adózási javaslataimban.

Önnek is van egy jó ajánlatom. Beszéljünk róla! Kérjen személyes konzultációt az egészségvédelmi csomagok és az adóoptimalizálás szakértőjétől!

Érdekelnek a részletek>>>