Be kell valljam, odavagyok Richard Branson-ért.

 

Azt hiszem, leginkább a derűje és a lelkes életigenlése fogott meg. A világ egyik legsikeresebb vállalkozója, Anglia 12. leggazdagabb embere, egy karibi sziget boldog tulajdonosa, a királynő lovagja, lelkes nagypapa, jó ügyek bőkezű támogatója és az egyik legszellemesebb ötletember, akit az utóbbi néhány évtizedben a hátán hordott a Föld.

Mivel tűnt ki a többi cégtulajdonos közül?

 

Ment már végig tankkal New York legelegánsabb sugárútján (új üdítőjét reklámozta), öltözött stewardess-nek, hogy felszolgáljon egy konkurens légitársaság járatán (elvesztett egy fogadást), ugrott ki ejtőernyővel a jeges Északi-tengerbe egy zuhanó hőlégballonból (sorsára hagyta a kapitány), állt bíróság előtt a Sex Pistols egyik lemezreklámja miatt (ahol végül egy pap segédkezett a felmentésében)… ja és űrállomást építtet, hogy elindulhassanak saját űrsiklói.
Szóval, erősen úgy tűnik, Sir Richardnak lenni jó móka.

De mégis, mit tanulhatunk tőle?

 

A 65-dik születésnapját persze a neten is megünnepelte: nagyon sok ismerőse van. A facebook, a twitter, a linkedin mind-mind a jókívánságokat visszhangozta. És tudja, mit kért a rajongóitól ez a cseppet sem hétköznapi üzletember? Sosem találná ki…

_________________________________________________________________________________
Az ÖNNEKISJÁR segítségével optimalizálhatja nyereségét, könnyebben tarthatja meg az alkalmazottait és okos ötletekkel legálisan növelheti a pénztárcájában maradó pénzt. Üljünk le 60 percre és megmutatjuk, hogyan működhet ez az ön cégében is, akár már a jövő hónaptól. Kattintson a személyes tanácsadásért!
_________________________________________________________________________________

 

De addig is, jöjjön Richard Branson születésnapi ötlete!

 

Persze, hogy szó sem volt drága karóráról, újabb jachtról vagy világkörüli utazásról, az egész nagyon Sir Richard-os: a 65. évfordulóra azt kérte/vállalta, hogy teljesít 65 kihívást, amelyet a rajongói fogalmaznak meg a neten. Persze, azért fenntartotta magának a választás jogát – egészen pontosan azt mondta, azokat teljesíti, amelyek ötletesek, humorosak és eredetiek.

Mit választott? Ennek kikutatását Önre bízom, de nagy durranás volt.

Hogy mi erre a biztosíték?

Branson életfilozófiája, amely így hangzik:

„ Az életben egyetlen dolog érdekel. Hogy hatalmas, nyilvánvalóan elérhetetlen célokat tűzzek magam elé. Aztán feléjük emelkedjem. A legfontosabb nézőpontom, hogy teljes életet éljek. És ehhez ezt kell megpróbálnom.”
Ez az életfilozófia vitte el Branson-t a siker csúcsáig. Pedig kibukott a középiskolából, diszlexiásként tanulási nehézségei voltak, sorolhatnám, miért NEM volt valószínű, hogy a semmiből csaknem öt milliárd dollárnyi vagyont gyűjtsön össze.