Korábban már említettem, hogy szerepelek egy könyvben pár sikeres kollégámmal együtt. Ezt Szalay Ádám írta, címe: Mozivászonra kívánkozó biztosító karrierek. Gyakorlatilag ez egy interjúkötet az A50 alapítócsapatával, aminek én is a tagja vagyok.

Most ebből hoztam el a rólam szóló bevezető részt, amelyet Ádám így fogalmazott meg:

A jó szakács rendszerben gondolkodik. Ott vannak a fejében a receptek, a folyamatok, a mennyiségek. Ha sok emberre főz, folyton számol, adagszám alapján osztja-szorozza a grammokat és a decilitereket. Persze, valahol művész is a séf, hiszen fűszerez, ötlettel, játszik a körettel, a díszítéssel. De ez utóbbi csak akkor működik, ha az alapok rendben vannak, ha a rendszer ott van a fejében. Talán nem meglepő, hogy ez a gondolkodásmód a sikeres üzletépítéshez is nélkülözhetetlen. Hiszen az értékesítés is csak akkor eredményes, ha megvannak a lépések, ha megvan a helyes sorrend és az egészet egy hiteles személyiség fűszerezi. Magyar Zsolt a konyhában kezdte a pályafutását és tizenhat évvel ezelőtt nagyon sikeresen váltott. Viszont megőrizte azt, amit az alapszakmájában megtanult. Ma már a biztosítási vállalkozást is a saját receptje alapján kipróbált értékesítési háttérrendszerrel működteti. Szeret dolgozni. Ha mégis kikapcsolódna, akkor csónakba ül és elvonul horgászni. Ott is vadászik. Bemegy a hal után a nádasba, megtalálja, fárasztja, aztán legtöbbször el is kapja a végén. Az ügyféljelöltekkel is ugyanilyen kitartó. Annyi a különbség, hogy a halakkal ellentétben ők örülnek, ha Zsolt ,,horgára akadnak”, mert kiváló szakemberként gyarapítani tudja a megtakarításaikat és megmutatja nekik azt is, hogyan hozhatják ki legálisan a legtöbbet a cégükből.

Én úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült ez a könyv és annak ellenére, hogy én személyesen ismerem a szereplőket nagyon tanulságos és élvezetes volt végigolvasni mindenkinek az élettörténetét és azt, hogy hogyan jutott el a sikerig, vagyis oda, ahol most van.

A könyvet van lehetőség megvásárolni, ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velem a kapcsolatot.