Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart golyó gyártója, a hír a szakszervezetet is meglepte. A Salzburg Schokolade 1897-ben alakult, és úgy tűnik kétséges, hogy mi lesz vele a jövőben. Ausztria egyik jelképévé vált ez a híres csokoládé, nagy veszteséget jelentene az ország számára, ha leállítanák a gyártási folyamatokat.

 

A vállalat ügyvezető igazgatója is nyilatkozott a helyzetről. Elmondása szerint a világjárvány volt a fő probléma, amelyet már nem tudtak orvosolni. A válság miatt az üzemben 140 ember veszítheti el a munkahelyét.

 

A pandémia miatt rengeteg problémával kellett megküzdenie a cégnek. A sok lezárás és szigorítás miatt ugyanis eltűntek a turisták az országból, akik a csokoládé fő vásárlókörét adták. Ráadásul számos rendezvényt és esküvőt kellett lemondani, ami szintén nagy visszaesést jelentett. A bevétel folyamatosan csökkent, a költségek sajnos ezzel ellentétben pedig növekedtek. Az cég igazgatója szerint már nem bírtak lépést tartani az energia, nyersanyagok, bérek, csomagolóanyagok, logisztika okozta költségnövekedéssel.