Nem is gondolnád mi a közös a legtöbb milliomosban…

Sokan keresik a választ arra, hogy vajon mi lehet a sikeres élet és karrier titka. Thomas C. Corley könyve írása közben egy olyan kutatást végzett, melyben azokat a milliomosokat vizsgálta, akik a saját erejükből gazdagodtak meg. Érdekes dologra bukkant.

A vizsgálatban részt vett 177 milliomos megfigyelése alapján azt a következtetést vonta le, hogy ezek az emberek jobban megválogatják a barátaikat. A hétköznapok során gyakran nem vesszük észre az életünkben jelenlévő mérgező viszonyokat. Közel tartjuk magunkhoz azokat a személyeket, akik igazából elszívják energiáinkat, pozitív hozzáállásunkat, és lehúznak minket, vagy akár vissza is tartanak álmaink megvalósításától.  

A kutatás során kiderült, a sikeres emberek nem engednek teret az ilyen barátságoknak. Nagyon tudatosak azzal kapcsolatban, hogy milyen személyekkel szeretnék körülvenni magukat. Olyanokkal, akik kellően inspirálják őket, vagy akik hasonlítanak a vágyott, jövőbeli énjükre.

A sikeresség titka természetesen nem csak a minket körülvevő barátokon múlik, azonban a kialakított kapcsolatok nagyon is meghatározóak. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy üzleti lehetőség miatt kell közeledünk egy-egy személyhez, hanem azt, hogy a légkör, amiben mindennap élünk kétségkívül nagy hatással van ránk.

Legyél olyan emberekkel, akik motiválnak, akik növelik az önbizalmadat, de közbe ne feledd, hogy neked is ilyenné kell válnod. Törekedj arra, hogy akivel összefutsz az boldogabb legyen a találkozó után, mint előtte. Hidd el azt sok ember elfelejti, hogy miről beszélt veled, de azt nem, hogy hogyan érezte magát!