Serena Williams egy olyan név, amelyet úgy gondolom, hogy mindenki ismer, mivel ő egy világhírű teniszező számos nagy győzelemmel a háta mögött. Azt azonban kevesen tudják, hogy a sport mellett az üzleti életben is jelen van, méghozzá nem is akárhogy.

Serena minden idők legjobban fizetett teniszcsillaga, ennek ellenére nem csak ebből keresi kenyerét. 2018-ban létrehozott egy ruházati márkát, emellett pedig aktív befektető is. Serena Ventures névre hallgat cége, ami 2019-ig tavaszáig 34 startup vállalkozásba fektetett be. Jövedelmének pedig egyre nagyobb részét a saját üzletei, befektetései vagy a szponzorációs megállapodásai teszik ki. De miért teszi mindezt? Erre ő maga válaszolt:

„Sokkal inkább akarok egy márka lenni, semmint csupán egy arc.” Nem elégszik meg a felszínes dolgokkal és címlapokkal, ennél többet és mélyebbet szeretne.

,,Olyan márkát szeretnék létrehozni, amely hosszú életű, akárcsak a karrierem. Ami nem csicsás, nem ilyen vagy olyan, nem trendi, hanem egy alapelem, akárcsak a teniszjátékom.”

Őszintén mondhatom, hogy rendkívüli nő és vitathatatlan, amit elért. Csupán 17 éves volt, mikor megnyerte első Grand Slam versenyét. Jelenleg pedig 23-szoros egyéni Grand Slam bajnok.

Sötét bőrű nőként pedig még nehezebb utat törnie az üzleti életben, de talán pont ez az egyik, ami motiválja, a kihívás. A sport világában ez egy olyan dolog, amelyet már az első percben meg kellett tanulnia, és ő tényleg felküzdötte magát a csúcsig. Nevét és népszerűségét szívesen használta arra, hogy változtasson Amerikán, segítse a színesbőrű nők elfogadását. A férfi-női nemből adódó fizetéskülönbségnek is gyakran hangot adott.

,,Ez valóban formált, – a pályán és azon kívül is – hogy hogyan gondolkodom a kockázatvállalásról, arról, hogy hogyan tűnjek ki, hogyan legyek más.”

Serena magánéletében, családjában is jelen van az üzleti élet. 2015-ben találkozott mostani férjével Alexis Ohanian-nal, akivel több közös befektetésük is van. Alexis a népszerű Reddit közösségi oldal társalapítója és ügyvezető elnöke. A sikeres üzletember és befektető nettó vagyonát 70 millió dollárra becsülik.

Serena Williams életútja tényleg leírhatatlan, még elképesztően sok mindent lehetne és kellene megemlíteni róla, ezért azt javaslom, aki teheti olvasson még sikerességéről a teniszben és az üzleti életben egyaránt. Egy tőle származó idézettel zárok: ,,Bárki valóra válthatja álmait, csupán ragaszkodni kell hozzá és keményen dolgozni érte.”