A napokban történt, hogy az egyik legnépszerűbb közösségi média plarformot, a Twittert felvásárolták. Hogy ki lett az új tulajdonos? Elon Musk!

Elon Musk a világ egyik leggazdagabb emberének számít, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója. Először április 14-én tett ajánlatott a Twitter megvásárlására, ahol 44 milliárdra értékelte a céget, mivel részvényenként 54,2 dollárt ajánlott. Elsőkörben azt híresztelték, hogy nem fogják elfogadni a milliárdos üzletember ajánlatát, ám végül mégis megtörtént.

Érdekes azonban, hogy miért pont ezt a céget választotta Musk? Egy olyan ember, aki majdnem bármilyen vállalatot megvehetne magának. Ő azzal indokolta, hogy a Twittert a „szólásszabadság platformjává” kívánja tenni a világon. Valamint hozzátette, hogy nem „egyfajta pénzszerzési módként” tekint új szerzeményére.

Elon Musk bejelentésében még hozzátette, hogy szerinte a szólásszabadság a demokrácia alappillére. A Twitter pedig egy olyan digitális főtér, ahol kulcsfontosságú viták fognak lezajlani az emberiség jövőjével kapcsolatban. Emellett több technikai újdonságot is szeretne alkalmazni pl. nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné a bizalmat.

Bár személy szerint én nem vagyok jelen a Twitteren és hazánkban nem is örvend nagy népszerűségnek, mégis kíváncsi leszek, hogy milyen változtatások fognak bekövetkezni és ezek milyen hatással lesznek Amerikára, vagy a világra.