A béren kívüli juttatás tökéletes hívószó egy normálisan működő gazdaságban. De 2021-ban mi számít normálisnak? Az idei év gyökeresen átírta a munkaerőpiacot, azon belül a cafeteriarendszert is. Hogyan érdemes újragondolni a béren kívüli juttatásokat? Mivel segítheted a munkaerődet, hogy együtt átvészeljétek a bizonytalan időszakot? A következőkben bemutatunk néhány olyan elemet, amit érdemes felvenni a juttatások listájára.

A béren kívüli juttatások koronázatlan királya, a céges autó

A céges autó a SZÉP kártya és a biztosítások mellett az egyik legnépszerűbb cafeteria elem. Rugalmasságot nyújt, emellett a munkába járással kapcsolatos terheket is leveszi a munkavállaló válláról. 

A következő évtől érdemes egy kicsit tovább engedni azt a bizonyos takarót. Ugyanis a céges kiküldetések és a munkába járás mellett érdemes lehet a magánhasználatra is biztosítani a céges autót a munkaerő számára. Az üzenet annyit tesz, hogy a cég nem csupán a munkában szeretné segíteni a munkatársat, de a magánélet kihívásaiban is. Ez a fajta döntés bizalomépítő, még inkább elmélyíti a munkavállalóban kialakult lojalitást. 

Sosem látott cafeteria: vírusteszt adómentesen

Az értékes munkaerő hetekre történő kiesése komoly veszteség lehet a vállalat számára. Egy ilyen rendkívüli járványügyi helyzetben pedig fokozottan ki van téve a veszélynek a munkavállalók jelentős része. Ennek kapcsán törvényjavaslat készült, hogy a vírusteszteket és szűrővizsgálatokat a munkáltató adómentesen biztosíthassa a munkavállalója részére, tehát bekerülne a béren kívüli juttatások közé. 

A javaslat értelmében: “A nem pénzben kapott juttatások közül adómentes: a kifizető által biztosított védőoltás, járványügyi szűrővizsgálat – a juttatás időpontjától függetlenül”.

Amennyiben a javaslat törvényre emelkedik a cégek hatékonyan vehetik fel a járvánnyal kapcsolatos küzdelmet és sok munkavállaló egészségét védhetik meg, ha időben sikerül kiszűrni a megbetegedéseket.

Egészségvédelmi biztosítások

A legnagyobb kincsünk az egészségünk. A nehéz időkben pedig még inkább felértékelődik a gyors, szakszerű, magas színvonalú orvosi ellátás, luxus körülmények között. Mind e mellett társul hozzá a táppénz miatt kieső jövedelem pótlása, amely szintén a munkavállaló stresszmentes gyógyulását segíti elő. Az egészségbiztosítások iránti igény a közeljövőben megugorhat, így a béren kívüli juttatások egyik vonzó alapeleme lehet.

A béren kívüli juttatások útvesztőjében sokszor nehéz kiigazodni, azonban nem lehetetlen. Ha szeretnéd átláthatóvá tenni céged cafeteriarendszerét, ami ráadásul minden munkavállalód számára vonzó lehet, akkor keress bizalommal! Kérj ajánlatot most!>>