Váratlan eredmények derültek ki Capgemini Kutatóintézet legújabb kutatásából. A felmérés legfőképpen azt vizsgálta, hogy az alkalmazottak hány százaléka tervezi otthagyni a jelenlegi munkahelyét.

Kiderült, hogy a munkavállalók 34% százaléka váltásra egy éven belül. Ez még nem minden! A megkérdezett alkalmazottak 52 százaléka pedig akkor is otthagyná a munkahelyét, ha ugyanannyi fizetést kapni egy másik helyen, ugyanabban a munkakörben.

Valószínű a vezetők többsége nem készült fel erre a nagy felmondási hullámra. Mi sem mutatja jobban, mint hogy a kutatásból kiderült, hogy azok a személyek, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, azok közül mindegy 28 százaléka mondta csak, hogy jól érzi magát a munkahelyén. Ezzel szemben a vezetők 80 százaléka úgy véli, hogy az alkalmazottak elégedettek az adott cégnél.

Úgy tűnik elég nagy a különbség… Szerinted tényleg ott fogja hagyni ennyi dolgozó a munkahelyét? Vagy ez a sok változás a világban maradásra bírja az alkalmazottakat?

Mindenesetre én már többször írtam ezzel a témával kapcsolatban, mert úgy gondolom ez egy nagyon fontos terület. Folyamatosan felül kell vizsgálni légkört és nem lehet elfeledkezni egy pillanatig sem arról, hogy nincs értékesebb a jó munkaerőnél. Szó volt arról is, hogy hogyan lehet megtartani egy alkalmazottat vagy, hogy milyen ösztönző módszerek létenzek a fizetésemelésen kívül.

A következő cikkeket ajánlom figyelmedbe a weboldalamról:
Ritka a hűséges alkalmazott
Ösztönzési módszerek fizetésemelés nélkül
6 lépés a munkavállalók megtartásához
Tippek az irodai légkör javítására